• darkblurbg

Duurzaam Veelerveen verspreidt Warmtebeelden

Gepubliceerd op: 09-08-2021

Vanaf 18 augustus gaan vrijwilligers van Duurzaam Veelerveen langs de deuren bij koopwoningen in Veelerveen, waarvan een warmtebeeld wordt gemaakt. Met deze actie laten zij bewoners zien hoe het met de isolatie van hun woning is. Zo willen ze hen helpen met de verduurzamen van hun woning. Op dinsdag 31 augustus is er een Energiecafé waar inwoners terecht kunnen met vragen over energie besparen, verduurzamen en subsidie- en financieringsmaatregelen. Woningeigenaren zijn om 19.30 uur van harte uitgenodigd in Ons Noabershoes, Scheidingsweg 20 te Veelerveen. Opgeven is nodig en kan via: info@duurzaamveelerveen.nl.

Waarom isoleren?

Met een goed geïsoleerde woning bespaar je op je energiekosten. Dit scheelt vaak honderden euro's per jaar. Het warmtebeeld geeft een eerste aanwijzing hoe het met de isolatie van een woning wordt gesteld. Inwoners die willen weten welke isolatiemaatregelen in hun situatie interessant zijn, kunnen via Jouwbespaarocach.com een gratis Quickscan van een bezoek van een Energiecoach aanvragen. Uit de Quickscan komt een bespaarrapport voort dat ook direct een kostenindicatie en inzicht in de financierings- en subsidiemogelijkheden geeft. Aanvragen van de Quickscan en bezoek Energiecoach is ook mogelijk tijdens het Energiecafé op 31 augustus.

 

Initiatiefnemers

De werkgroep Duurzaam Veelerveen bestaat uit 6 inwoners van Veelerveen die zich inzetten voor een duurzame toekomst in een leefbaar Veelerveen. De werkgroep schrijft een eigen wijkenergieplan voor Veelerveen. Isoleren en energiebesparen zijn er een belangrijk onderdeel van. Kijk voor meer informatie op duurzaamveelerveen.nl.

Jouwbespaarcoach helpt Duurzaam Veelerveen met een aantal concrete acties en is een initiatief van de Oostgroninger gemeenten. Zij helpt woningeigenaren met besparen op hun woonlasten en verduurzamen met gratis producten van diensten. Zie ook: Jouwbespaarcoach.com.